Baaven-17-januari-2009015.JPG

skyllelogo-2.gif

Hem Produkter Återförsäljare På isen Kontakt / Om oss Butiksservice International

 

Trygg på isen

Långfärdsskridskor är en härlig sport, och när solen skiner över glansisen är det lätt att glömma att det faktiskt är en massa vatten under den.

Hjälp! Kan man åka i också?

Lugn! Långfärdsskridskoåkning är en trygg sport. Med sällskap och rätt utrustning kan du lugnt ge dig ut på isarna.

  

Plurr009.jpg

Gör så här:

  1. Åk alltid i sällskap med några personer så att ni kan hjälpas åt om någon ramlar i. Någon i gruppen bör kunna ”läsa isar” så att ni kan undvika tunna isar och kniviga situationer. Med en bra ispik lär du dig att känna av hur tjock isen är och bedöma om isen håller att åka på.
  2. Alla i gruppen ska ha visselpipa att blåsa i om de själva ramlar i eller ser någon annan trilla på isen. Knä- och armbågsskydd skonar kroppen om du står på näsan.
  3. Alla ska ha dubbar högt upphissade under hakan så att de är lätta att komma åt och inte slår i ansiktet om man ramlar på isen. Alla ska också ha en ryggsäck med midjerem och grenrem. Fylld med ett fullständigt klädombyte (och en smaskig matsäck!) i vattentäta påsar fungerar ryggsäcken som flytväst i vattnet. Med isdubbar och ryggsäck kan du i de flesta fall klara att ta dig upp ur en vak på egen hand. Tänk på att alltid vända dig om. Det håll du kom ifrån hade tillräckligt stark is, den bör hålla så att du kan ta dig upp igen.
  4. Enklaste sättet att ta sig upp ur en vak är att bli uppdragen med hjälp av en räddningslina. Det är svårt att träffa rätt, så både den som hamnar i vattnet och de som är kvar på isen kan behöva kasta sina linor. Därför är det viktigt att alla i gruppen har varsin lina lättåtkomligt placerad utanpå ryggsäcken. Öva gärna upp kastförmågan och träffsäkerheten innan olyckan är framme.
«Tillbaka
Nyheter Långfärdsskridskor Issäkerhet, Tillbehör Damasker Vattentät förvaring Bagar och förvaring Sovsäckar Liggunderlag Kuddar Rese-/Sovsäckslakan Myggnät Handdukar och hygien Köksutrustning Utetillbehör Bra till kajak Traction kanotförvaring Travelling Light reseprylar

              Besök Skyllermarks på Facebook!  facebook_logo_000-200x200-(3)-2.png   

©Skridskobolaget Devex AB | +46 8 605 3015|  skridskobolaget@devex.se