Baaven-17-januari-2009015-3.JPG

skyllelogo-2.gif

Hem Produkter Återförsäljare På isen Kontakt / Om oss Butiksservice International

Sea to Summit Liggunderlag - Design och tekn data

Liggunderlagen som ger dig en bättre nattsömn!

Ett liggunderlag fulladdat med riktigt god nattsömn… det var målet när Sea to Summit designade de nya liggunderlagen. Det är därför vi känner oss riktigt stolta över att kunna presentera det mest tekniskt avancerade och det skönaste liggunderlaget på marknaden. Ett liggunderlag som är lika skönt att sova på som din egen säng därhemma. Utan att för den skull väga bly.

STS_AM__SleepingMatRange_3957_2362px-2.jpg

Gemensamt för Sea to Summits liggunderlag är:

Fjädrande Celler – ”Air Sprung Cells”

Air Sprung Cells™ är kärnan i teknologin bakom våra liggunderlag och anledningen till varför du kommer att sova bättre på Sea to Summits liggunderlag. I stället för sedvanliga kanaler är Sea to Summits liggunderlag konstruerade med ett punktsvetsat mönster av små luftkamrar som fungerar som kommunicerande kärl och bildar en stor matris av fjädrande celler. Dessa ”fjädrande celler” kallar vi Air Sprung Cells™.

Air Sprung Cells™ fungerar på samma sätt som spiralfjädrar i en madrass som var och en tar upp kroppsvikten och anpassar sig efter kroppens konturer och tryckpunkter. När varje cell anpassar sig individuellt till din kropp får kroppen mer kontakt med liggunderlaget och avlastas bättre – du ligger bekvämare.

Olika modeller - olika antal lager och celler

De tre huvudmodellerna skiljer sig åt vad gäller antalet Air Sprung Cells™ och uppbyggnaden i en-lagers eller två-lagers madrass - eller en hybrid däremellan. Och glöm det där med tjocklek! Här är det annat som avgör bekvämligheten.

Läs mer om Layer design

Insida med extruderad TPU

Sea to Summit använder sig av en extruderingsmetod (sk strängsprutning) för att laminera insidan av liggunderlagen med TPU (”thermoplastic urethane”). Detta är en helt unik metod för tillverkning av liggunderlag, som man normalt hittar inom andra branscher - medicinteknik och tymdteknologi. Meeliminerar praktiskt taget risken för delaminering mellan insidans TPU och utsidans 40D nylon. Detta förbättrar självklart slitstyrkan, men det fiffiga är att detta också bidrar till att göra materialet riktigt tyst när du sover på det på natten.

Multi-Function Valves - ventiler med flerfunktionsanvändning

Samtliga liggunderlag är utrustade med en specialframtagen multi-funktionsventil som gör det enkelt – och snabbt! – att både blåsa upp, tömma och finjustera fastheten i madrassen. I en och samma lågprofilsventil - med flera integrerade ventillock - finns en envägsventil för uppblåsning, en snabbtömningsventil samt en finjusteringsknapp för anpassning av trycket. Vill du inte blåsa upp ditt liggunderlag med munnen, så köper du till någon av de smarta pumparna - som också kan fungera som packpåse!

Isolerade eller oisolerade

Sea to Summits liggunderlag finns i tre huvudmodeller och varje huvudmodell finns i såväl oisolerade som isolerade varianter. Isoleringen består av två delar.

Thermolite-logo.png

THERMOLITE®- isolering är designad för funktion i toppklass och tillverkad av speciellt utformade fibrer som kombinerar högt värmevärde (sk CLO-värde) med låg vikt. THERMOLITE® High Loft-isolering är en sk fiberfill i en unik 3D- våg med hålfiber, vilket ger såväl utomordentlig värmeisolering som låg vikt och överlägsen hållbarhet. THERMOLITE®-isoleringen fyller ut (”loftar” upp inuti) de fjädrande cellerna i liggunderlaget och förhindrar på detta sätt konvektionsvärmeförlust från kroppen till markkylan.

För att få bästa möjliga effekt har vi kombinerat THERMOLITE® med Exkin Platinum® i samtliga isolerade varianter av våra liggunderlag.

Exkin-Platinum-logo.png

Exkin Platinum® är ett väldigt lätt och tyst non-wovenmaterial med ett tunt metalliserat ytskikt. Exkin Platinum® värmeregleringsteknologi gör så att kroppens strålningsvärme reflekteras tillbaks till din kropp igen.

                   

 

STS_AM__SleepingMatRange_3957_2362px.jpg

  

  

Nyheter Långfärdsskridskor Issäkerhet, Tillbehör Damasker Vattentät förvaring Bagar och förvaring Sovsäckar Liggunderlag Modeller Tillbehör Design och tech Kuddar Rese-/Sovsäckslakan Myggnät Handdukar och hygien Köksutrustning Utetillbehör Bra till kajak Traction kanotförvaring Travelling Light reseprylar

               Besök Sea to Summit på Facebook  facebook_logo_000-200x200-(3)-2.png    och YouTube! youtube.png

   

              

©Skridskobolaget Devex AB | +46 8 605 3015|  skridskobolaget@devex.se